Månedens middag: Blomkålsuppe

Det er klart for månedens middag, og denne middagen hadde jeg nok ikke delt for noen år siden. Som lita lika jeg nemlig ikke blomkål og jeg var godt over 20 før jeg frivillig spiste det. Jeg har jammen gått glipp av mye god mat! Uansett, nå har jeg laga blomkålsuppe, og det er godt, varmt og mettende – perfekt på kalde dager.

Oppskrifta er også delt på instagramprofilen @sweet_monicake, der jeg deltar i en matkonkuranse.

Til 3 voksne/ 2 voksne og 2 barn trenger du:
600g blomkål, 1/2 løk, 1 hvitløksfedd, 1/3 purreløk, 1/2 dl fløte, 8-9 dl vann,  2 buljongterninger/3 ss fond salt og pepper

Del blomkålen opp i små buketter, legg av 100g til garnityr og ha 500g i en kjele med buljong/grønnsaksfond og vann. Kutt opp løk, hvitløk og purre i små biter og ha dette i kjelen med blomkålen. Kokes til blomkålen er helt mør, ca 15 minutter.

Bruk en stavmixer til å mose alt til en glatt suppe. Ha i fløta og smak til med salt og pepper. Stek de siste blomkålbukettene i litt smør, og ha i suppa ved servering. Dryss over litt purreløk, og servèr med hvitløksbrød.

Er du glad i suppe?

 

4 Comments:

  1. Jaaa, jeg er veldig glad i supper! Både kremet og ikke kremet. Blomkålsuppe er sååå godt! Vi bruker å pannestekt spekeskinke oppi og ? Nå fikk jeg lyst på blomkålsuppe!

  2. Jeg er veldig glad i supper og nå kom jeg på det er lenge siden jeg har hatt denne!

    Litt parmesan er også godt oppi! 🙂

Legg inn en kommentar