Å dyrke egne grønnsaker i vinduskarmen!

Det er første mars og vår! Her skinner sola, veiene er bare slev om det er masse snø i hager og skogen. Jeg gleder meg til å få fram utemøbler, steike vafler på verandaen og ikke inst plante ute i hagen, men enn så lenge får vi så litt inne.

Jeg tar med ungene hver år og plante litt sammen med dem, så de kan se hvor jorda kommer fra. Paprika, gulrot og squash begynner vi med inne i melkekartonger og snart er tiden her for at vi kan begynne med det. Men først tenkte jeg å vise et lite prosjekt jeg har hatt noen uker.

Etter å ha laga kyllinggryte, skar jeg av noen ekstra centimeter av purreløken. Denne satte jeg i et glass vann, og hver kveld har jeg bytta vann og tatt et bilde av planta. På bare 2,5-3 uker har den gått fra å være et avskjær til å vokse ut ti en ny purreløk, bare litt tynnere enn en vanlig en!

Ikke er den vanskelig, og det kan du gjøre med selleri, vårløk og salat også. Kult, ikke sant? Kanskje et prosjekt å gjøre med barna!

Følg gjerne Monicas liv på facebook

 

2 Comments:

  1. Så moro! Det skal jeg prøve på og!
    Her planter vi masse med barna hvert år. Mais, gullerøtter, vannmelon, jordbær, tomater, agurk, blåbær, bringebær. De er med på å vanner morelltrær og epletrær. Poteter har vi hatt og. Så moro! Å vise de hvor maten konmer fra.
    Spennende å gjøres vinduskarmen – det skal jeg gjøre nest gang jeg har purre!

  2. Jeg synes vårløken ble utvannet i smak? Ble de det hos deg også????

Legg inn en kommentar