Matredding 1: Planlegging

Mat er og blir en stor interesse for meg, og nå tenkte jeg å skrive en mini-serie her på bloggen om mat, mat på budsjett og matredding. Jeg er nemlig med i ei facebookgruppe som heter Sparekollektivet, der vi er ganske mange som deler tips til små grep i hverdagen for å sparre noen ekstra kroner. hver måned har et nytt tema, og i mars er det gjenbruk. Jeg fikk æren av å dele litt om mattips, alt fra planlegging, oppskrifter og tips til hvordan man kan spise rimeligere, men minst like godt! En oppgave jeg syntes det var veldig stas å få ta del i, og da tenkte jeg at kanskje det var noen lesere her også som kan være interessert  det samme.

Uansett, i dag starter jeg med å dele innlegget jeg skreiv i gruppa om planlegging. Bildene under kan du lagre og skrive ut om du vil, så har du de som en påminner!

Hver søndag skriver jeg en matplan på hva vi skal ha til middag den kommende uka. Deretter ser jeg på hva vi har i skap og skriver ei handleliste ut fra det. Jeg ukeshandler hver mandag og sjekker tilbudsaviser. Appen ”mattilbud” er gratis og alle kundeaviser ligger inne. Appen ”wunderlist” er super til å lage ulike lister, og den kan kobles opp mellom flere, slik at om jeg legger inn en vare vi mangler, får Simon det opp på telefonen. Begge appene er gratis.

Jeg har laget et word-dokument kategorisert i kjøtt/vegetar/kylling/fisk/supper/diverse og skrevet opp retter vi liker å spise. Denne har jeg skrevet ut slik at jeg kan bli minnet på å spise variert, sunt og billig. Litt fordi jeg får variert, og litt fordi jeg liker å lage lister over alt jeg kan skriver lister på…

Et annet tips er å bruke medlemskort der man kan. Det utgjør kanskje ikke så mye der og da, men totalt kan man spare noe ekstra.

I morgen kommer det et matinnlegg fra bloggkollega Linn, da vi Inspira-bloggere har mat-uke!

Så, hvordan planlegger du ukas meny?

2 Comments:

  1. Den potetsuppen skal jeg prøve på ?
    Hørtes kjempegodt ut! Og kan tenke meg det er godt med litt crispy spekeskinke på!

  2. Jeg elsker potetsuppe!!!! Det er så digg! Herlig innlegg!

Legg inn en kommentar