Oppskrift: Hvitløkssnurrer

Opp med en hand de som liker hvitløskbrød! Det var ganske mange tror jeg. Jeg har likt hvitløksbrød så lenge jeg kan huske, og synes det er spesielt godt inntil supper eller liknende. De sunneste og beste lager man selv, og siden det blir mange av en deig, er det bare å fryse ned og ta opp når man trenger. Genialt, ikke sant? Uansett, disse tar deg ikke lange tiden å lage, og de blir knallgode.

Jeg foretrekker ferskgjær, men baker du med tørrgjær, blander du denne rett i melet. Du må ikke ha i chiafrø, men jeg synes deigen blir bedre å jobbe med, og chiafrø inneholder kalsium, fiber og antioksidanter som er bra å få med seg (særlig når jeg ikke spiser meieriprodukter). Legg 1 ss chiafrø i 1/2 dl vann og la dette svelle mens du starter på deigen.

Sett ovnen på 50*c. Løs opp 1 pk (50g) gjær i fingervarm vann/olje. Viktig at væska holder 37* slik av gjærsoppen får best mulig vekstforhold. Ha i melet og elt godt. Ha til slutt i chiafrøblandingen. Elt i minst 10 minutter, slik at glutenet få jobbet litt. Du kan ta en glutentest ved å dra i deigen. Den skal kunne strekkes ut et stykke uten å slite. Dekk til bollen med et reint kjøkkenhåndkle, skru av ovnen og sett bollen med deigen til heving i ovnen i ca 45 minutter.

Lag hvitløkssmøret ved å finhakke hvitløken så smått du kan. Ikke bruk hvitløkspresse, da klemmer du ut mye av safta som gir den gode smaken. Mine 6 hvitløksfedd veide 16g. Ha i krydderne og rør sammen. La det stå framme på benken så det holder seg mjukt. bruk gjerne fersk persille om du har, gjerne mer enn hva oppskrifta sier. Salt og pepper smaker du deg til med, jeg hadde ca 1/2 ts av hver.

Bak ut deigen. Del deigen i 2, og kjelve ut en del av gangen. Kjevle til en rektangulær leiv. Smør på halvparten av hvitløkssmøret, og rull sammen som når du lager kanelboller. Del i like store deler og plassèr på et bakepapirkledt steikebrett. Gjør det samme med den andre deigen. Jeg fikk ca 25 hvitløkssnurrer. Disse skal etterheves, så de trenger ikke være så store. Etterhev i ca 20 minutter. Dryss gjerne over litt fingersalt/maldonsalt før steiking. Steikes på 200*c i ca 20 minutter.

Følg gjerne MoniCake for flere oppskrifter, og Monicas liv for nye blogginnlegg!

Er du glad i hvitløksbrød?

4 Comments:

  1. Så godt ut, men hadde nok ikke vært så lurt for meg i og med at det er hvitløk i…

  2. Å!! Jeg kan kjenne lukten helt hit Monica! De der skal jeg prøve å lage! Vi har hvitløksbaguetter til mye, pasta, supper, gryterett!
    De ser kjempedigge ut!

  3. Denne skal jeg helt klart teste!

Legg inn en kommentar