En liten lesehest!

Da jeg var lita, var noe av det beste jeg visste å dykke inn i bøkenes verden. Jeg leste og leste, og med fylkesbiblioteket bare noen hundre meter unna, pløyde jeg meg gjennom bok etter bok. Da vi hadde lesekonkurranse på barneskolen, der målet var å klare 10 000 sider fra 4.-7. klasse heiv jeg meg selvfølgelig med. Jeg leste 156 000 sider på de fire årene…

Det ser ut som leseglede går i arv. Både jeg og Simon kunne lese før skolestart og Miriam Elise var ikke mer en 4 år da ho begynte å lese på ordentlig. Nå har ho blitt imponerende flink, har fått sitt eget bibliotekkort og leser sine egne nattabøker. I dag var vi på biblioteket for å leite fram noen fine barnebøker. Jeg ELSKET bøkene til Roald Dahl da jeg var lita, så i kveld begynte vi å lese Georgs magiske medisin. Har du lest den? Den er supermorsom, og så detaljrik at man fint kan lage «filmen i hodet» mens man leser. Boka om muldvarpen husker jeg som høytlesingsbok fra småtrinnet, og den ble en hit hos begge.

Bare mens jeg har skrevet disse ordene har Miriam Elise kommet ut til meg og sagt at boka er ferdiglest (og ho kunne gjenfortelle innholdet)! Så ingen til om at vi har fått en liten lesehest her hjemme, nå skal vi bli ENDA flinkere til å bruke biblioteket!

Er du en flink bruker av biblioteket?

6 Comments:

 1. Himmel og hav! Så imponerende! Sebastian lærte seg alfabetet rett før han var 4 og det syns vi var bra ? Han skrev på kort og tegninger allerede da. Etter det var det tall som fanget interressen hans så han regner som bare det. Men leser ikke, vi har egentlig ikke tenkt noe på det. Og han har ikke vært spesielt intressert heller,

  • ikke forstår vi hvor ho har lært alt sammen fra! Ho har bare siden ho var 2,5 vært genuint opptatt av alfabetet og leika med ord 😉
   Barn lærer i sitt eget tempo, og de aller fleste lærer å lese uansett om de er 3 eller 13 😉

 2. Ja, jeg vil påstå jeg er ganske så flink til å bruke biblioteket. Jentene har nok også arvet forkjærligheten, og de sitter ofte der med venner og gjør lekser!

 3. Jeg pleide å elske biblioteket, men det ble aldri det samme for meg etter at de flytta. Sofakroken min er erstattet med glassvegger og møbler som ser ut som de er henta fra ikeas restekrok, jo. 🙂

  Veldig bra med lesende avkom! 😀

  • Det er så deilig å forsvinne inn i bøkenes verden! Masse bra der ute å lese. Og jeg er glad det ser ut til at barna arver vår interesse for bøker =)

Legg inn en kommentar