Månedens middag: Potetstappeform

Dette er rett og slett en barnevennlig rett jeg har spist mye av helt siden jeg var lita. Dette er nemlig en middagsrett det er lett å lage til mange, og som vi gjerne spiste når vi var sammen alle søskenbarna. De pleide å kalle det «flykræsj», for innen vi som barn hadde fått most alt utover, var det som regel bare et sammensurium av godsaker. Enkel er den å lage, og du kan putte i akkurat hva du liker av grønnsaker. Når jeg lager denne, har vi middag i minst to dager (og lunsj til èn av oss) når vi er to voksne og to barn som spiser av den.

Steik kjøttdeigen med finhakka løk, salt og pepper, og tilsett raspa gulrot. Kok pastaen som det står på pakka. Jeg foretrekker potetmos fra ferdigpose (!), men lager du selv, kokes 900g poteter møre, og moses med litt melk/fløte.

Andre grønnsaker som er godt å ha i, er squash, mais,  eller paprikabiter. Du kan egentlig ha det meste i, men rotgrønnsaker som kålrot/sellerirot/pepperrot bør man ikke ha for mye av (har jeg lært av erfaring).

Bland glasset med pastasaus i pasta en, og ha i kjøttdeigblandinga. Fordel i en ildfast form, ha over ost (glemte å skrive det i ingredienslista) og dryss over basilikum og paprikapulver. Dersom du steiker den med en gang holder det med 15min på 200*c. Dersom forma avkjøler seg først, bør den stå i ovnen en halvtimes tid. Serveres med bagetter og salat.

Monicas liv <– på facebook

4 Comments:

  1. Det der skal jeg prøve og!
    Sikker på at guttene vil like det!
    Her er det aaaldro pose potetmos, kun hjemmelaget som gjelder ? Ikke fordi jeg bestemmer, men fordi Robert er helt rå på å lage! Vi har ofte med ruccola salt eller bacon biter oppi! Smaker sååå digg!

    • Så bra det falt i smak! Det er jo satt sammen av flere barnevennlige ingredienser 😉 Jeg lager gjerne rotmos, søtpotetstappe eller potetsuppe, men etter å ha laga tidenes verste hjemmelaga potetstappe på skolekjøkkenet for mange år siden har jeg ikke laga vanlig potetstappe selv etterpå…

  2. Pingback: Ukesmeny for kresne barn uke 12//2019 [middgstips til storfamilien] | FruBevers Hverdag – som daglig leder i fam. Omre Jakobsen

  3. Denne her skal jeg også prøve!!!!!

Legg inn en kommentar