Tid for å plante!

Til tross for at snøen ligger i et tjukt lag ute, fant vi i helgja fram jord og frø, og satte i gang med å så. Det tar noen måneder før det meste vokser fram, og om noen uker kan nok noe plantes ut. Planen er å få laga grønnsakshage med gulrøtter, poteter og jordskokk, men det må vente til det har bitt varmere i bakken.

Små og store gikk ut, og med frø spart og tørka, var det klart for å fylle opp med jord og plante. Ivrige barnehender i alt for store hansker hadde i jord, og fylte på med vann. Litt jordsøl og kanskje litt mange frø i hver, men planta fikk vi.  Gulrøtter i melkekartonger, reddik i blomsterkasse, paprika i drueboks ( «naturlig drivhus») og agurk i minidrivhus og blomsterkasse.

Planen min om å holde vaskerommet ryddig utgår fram til det blir varmere i været, for nå måtte rett og slett plantene får stå på en papplate der for å få varme og lys. Håper vi får minst like mye godt i år som i fjor!

Er du glad i å plante? Hva sår du?

4 Comments:

  1. Jaaa!
    Jeg syns det er kjempemoro!
    Her sår vi masse! Vi skal i gang i disse dager vi og. Hagen er i ferd med å ferdigstilles til planting og noe må selvsagt stå inne litt før det plantes om og ut.

  2. Jeg er mest glad i sånt som ordner seg selv. Nå har jeg ikke store hagen og ordne i, da….

Legg inn en kommentar