Oppskrift: Brownies

Når jeg ser tilbake, tror jeg at jeg allerede har delt 3 oppskrifter på brownies de 5 årene jeg har blogga. Men dere – glem dem, for dette er verdens beste. Ingen grunn til å prøve andre oppskrifter! Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på matprat, men har tatt vekk noe og lagt til noe, så nå er den enda bedre. Saftig, mjuk, deilig sjokoladesmak, egner seg godt for frysing, enkel å lage og nevnte jeg den deilige sjokoladesmaken? Alt man kan ønske seg i en brownie. Verdt å prøve ut med andre ord!

Til en brownie i liten langpanne (ca 25cmX35cm) trenger du:

5 dl sukker, 6 ss kakaopulver, 3 dl mel, 2 ts vaniljesukker, 300 g smør, 50 g kokesjokolade, 4 egg

Da jeg har laga den melkefri, har jeg brukt melange uten melk og kokesjokolade uten melk

Bland alt det tørre i en bakebolle med en ballongvisp. Smelt smøret og ha i sjokoladen til den smelter. Hell sjokoladesmøret i det tørre og bland godt inn. Ha i ett egg av gangen og bland godt inn. Fordel røra i en liten, bakepapirkledt langpanne og steik på 160*c i 20-25 minutter. Sjekk om kaka er nok stekt, den skal være seig i midten. Avkjøles før den deles i ruter. Tåler å ligge på benken noen dagen, men er lettvinn å fryse ned i biter, tiner fort om den tas opp og får ligge litt i romtemperatur.

Jeg har også servert denne med oreokrem et par ganger, og jeg tør ikke engang si hvor mange biter som lå framme og hvor få mennekser vi var, for fatet var tomt på 1-2-3! Anbefales!

Følg gjerne MoniCake på facebook for flere oppskrifter, eller @sweet_monicake på Instagram for inspirasjon!

Er du glad i brownies?

4 Comments:

  1. Du er så flink til å bake og ordne!

  2. Signerer Anja! Du er så flink, Monica!
    Oreokrem høres skikkelig digg ut på brownies. Vil du dele oppskrift på den?

    • Tusen takk =)
      Oreokremen var en litt tilfeldig blanding. Piska 50g smør og 100 g melis til smørkrem. Piska 1 dl fløte og blanda dette med smørkremen. Delte 6 oreokjeks. Putta fyllet i kremen, knuste kjeksa og vendte smulene inn med slikkepott. ga det mening?

Legg inn en kommentar