Oppskrift: Sjokoladekake med karamellpopcorn

Søt og saftig sjokoladekake, med søt-salt knasende karamellpopcorn på toppen. Høres det fristende ut? Jeg baka denne kaka første gang til sisterhood, og jammen gikk det tomt før alle fikk forsynt seg. Jeg fikk bare gode tilbakemeldinger og når jeg har laga kaka seinere har den egna seg godt til frysing, både med og uten glasur.

Oppskrifta er beregna til en langpanna, så du kan fint lage den i stor form. Eller du kan gjøre som jeg har gjort her, lage to runde sjokoladekaker på 24 cm. Den blir ikke kjempehøy, men med glasur og karamellpopcorn blir den mektig og holder til ganske mange likevel. Ønsker du kun å lage èn rund kaka, må du halvvere oppskrifta.

Til ei langpanne / 2 runde 24 cm sjokoladekaker trenger du:
225 g smør, 5 egg, 4 dl sukker, 3/4 dl nøytral olje, 3/4 dl melk, 4,5 dl mel, 1,5 dl kakaopulver, 1 ss bakepulver

Jeg har brukt melkefritt smør og plantemelk (rismelk). I Glasuren har jeg også brukt melkefritt smør.

Glasur:
100 g smør, 1 dl sterk kaffe, 3/4 dl kakao, 1 ss vaniljesukker, 6 dl melis

Pisk smør og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret og bland melk og olje i smøret. Hell dette i eggedosisen. Ha deretter egga i eggedosisblandingen. Bland det tørre sammen og sikt i kakerøra. Viktig slik at bakepulveret fordeles skikkelig. Vend inn med slikkepott. Ha bakepapir i ei langpanne eller i springformer på 24 cm.

Langpanna: 25 minutter på 175*c

Springform: 20 minutter på 175*c

Smelt smøret til glasuren og bland inn de andre ingrediensene til en jevn glasur. Når kaka er ferdig stekt, bruk en tannpirker og stikk små hul i overflata. Smør på glasuren mens kaka fortsatt er lunka, da smelter glasuren litt ned i de små hullene og gjør kaka ekstra saftig.

Karamellpopcorn:
100 g smør, 100 g brunt sukker, 100 g lys sirup, 1 pk micro-popcorn, maldonsalt

Pop pocornet. Smelt smøret i en stor kjele og ha i sukker og sirup. La det smelte sammen og begynne å småboble. Rør inn poppa popcorn og fordel på et bakepapirkledt steikebrett. Steikes på 150*C i 9 minutter. De må steikes for at karamellen skal feste seg. Vend på popcorna halvveis i steiketiden. Strø en klype eller to med maldonsalt over rett etter de er tatt ut av ovnen. Når popcorna er avkjølte brekkes de fra hverandre, og legges til pynt på kaka.
Oppskrifta gir for mye popcorn til kaka, men pakkes den i plastikk/en tett boks holder den en stund. Knallgod som lørdagssnop – jeg lover!

Mmmmmmmmm!

Følg gjerne MoniCake på facebook for flere oppskrifter!

Liker du karamellpopcorn?

7 Comments:

  1. Ååååhhh… Det så skikkelig godt ut. Gutta her har bursdag i helgen. Kanskje jeg skal prøve meg på denne?

  2. Olala!
    Jeg er ikke så glad i sjokoladekake alene, for jeg syns det ofte blir for mye sjokolade. Men med karamellpopcorn på har jeg aldri smakt før. Og jeg eeelsker popcorn med alle typer smak. Så dette må jeg teste ut!
    Den så virkelig fin ut!

  3. Det der var jo supersmart, og ser helt fantastisk ut!!!

Legg inn en kommentar