5 kaketips til 17.mai!

Det er snart 17. mai, og med til dagen hører tog, bunad, leiker og god mat . I hvertfall gjør det det her, og jeg er ganske sikker på at du også spiser kaker eller dessert på en slik høytidsdag. For mange er det pavlova som er det o´store 17.mai kaka, men jeg har faktisk aldri prøvd å lage det, så i dag tenkte jeg å tipse om 5 andre gode oppskrifter du bør prøve. Litt ulik vanskegrad og tidsberegning, så du finner helt sikkert noe som passer for deg! Ellers er kan du finne annen kakeinspirasjon på facebooksiden MoniCake!

Først ut er bringebærcupcakes med lakrisfrosting. Bringebær er supergodt, lakris er enda bedre; sammen er det helt fantastisk! Disse ble først laget til et homeparty, og de var vekk på et blunk. Denne er også enkel å lage glutenfri dersom du ønsker det!

Gele med vaniljekrem! Superenkelt, godt og barnevennlig. Gelè fra pakke i penglass, fyll opp med vaniljekrem og pynt med bær. Både lekkert og godt. Verdens bedre vaniljekrem deler jeg oppskrift på under, og tåles melk bruker du vanlig melk og fløte i oppskrifta.

Gullkake! Dette er et slags sukkerbrød laga bare med eggeplommer. Et tynt lag sjokoladeganache på toppen og masse frisk frukt. Enkel og god, ei kake alle klarer å lage. Og av de ekstra eggehvitene foreslå jeg å lage pikekyss!

Favorittdesserten! Nemlig panna cotta, gjerne med gele og frisk frukt oppi. Panna cotta = kokt fløte, og det er stort sett det det er. Luftig og kremete med deilig smak av vanilje. Den er lett å lage til mange, så er dere en stor gjeng samla til feiring er det en super dessert å lage dagen før og ha klar til gjestene kommer!

Fromasjkake. Denne utgaven er » uten alt», men den kan selvfølgelig lages med guten/melk/soya/nøtter/egg dersom man ønsker! Virkelig en av mine favoritter, da den er både dessert og kake i ett, og den er enkel å lage, selv om man må vente på at gelèen blir stiv, at fromasjen stiver og slikt. Lag den et par dager før og nyt – den er kjempegod!

Som tidligere nevnt, klikke deg gjerne inn på MoniCake på facebook og følg bakesiden min!

Hva liker du å lage til 17. mai?

 

2 Comments:

  1. Pavlova!
    Med blåbær, jordbær 😋😋😋 de typiske norske fargene.
    Så godt og så enkelt!

    Dine 5 fristelser, så utrolig digge ut!

Legg inn en kommentar