Sommerens beste ferie trenger ikke være langt vekk!

I hvertfall ikke når man er 5 år og har gleda seg siden i vinter på å reise på telttur. For det gjør jo Karsten og Petra på film, og de er bare 5 år nemlig! Fikk jeg høre fra min store lille Miriam, så telttur ble det. Jeg sov mye i telt da jeg var lita. Mye. Siden dette var første gangen hennes, valgte vi å slå opp teltet i hagen for å se hvordan det gikk. Vi kunne like gjerne dratt til Gaustadtoppen på tur tror jeg. Ikke snakk om at ho skulle inn i løpet av det døgnet – vi var jo på telttur!

For å gjøre det enda mer typisk telttur, la vi ut på noen kilometers sykkeltur da de to minste var lagt. Både jeg Simon og Miriam kosa oss med jordbær og fløte til seint, før det var på tide å krype inn i teltet. For på telttur, der er det lov med både cola og potetgull, og dèt er stas på en ukedag, selv om det er ferie. Så da lå vi der i teltet, på hver vår madrass, i pappas 40 år gamle telt. Vi leste peppa gris; førrst leste ho for meg, så leste jeg for ho. Bare avbrutt av disse cola-og potetgullpausene.

Klokka hadde passert 10 innen vi begynte på kveldsstellet. Jeg tror alle bilene som kjørte forbi må ha lurt der vi stod begge to ved gjerdet og  pussa tenna. Vann i glasset, pusse tenna, spytte tannkrem over gjerdet. I hagen. I huset hvor vi bor. Men er man på tur, så er man på tur.

Å se på nattehimmelen om sommeren, å høre nye lyder, å få sove i sovepose. Det er mye som er spennende når man er 5 år og skal sove i elt for første gang.

Og spør du hva som var sommerens høydepunkt, ja da er svaret å få sove i telt i en armlengdes avstand fra huset!

Har du vært på telttur i år?

 

One Comment:

  1. Så morro!
    Skjønner godt det var stas!
    Vi har sovet i telt i hagen (og på en øde øy senere) i hengekøye og rett og slett på verandaen. Vi har sovet masse ute hele sommer! Det er så moro. I likhet med dere hadde vi også potetgull 😁😁
    Kanskje vi skulle møtes neste sommer og campe sammen? Det hadde vært veldig moro!

Legg inn en kommentar