Den kjempestore squashen

Har du lest barne boka «den kjempestora pæra»? Om de to som får flaskepost med et brev og et frø inni, hvor frøet blir til ei kjempestor pære?

Vi mottok riktignok ikke squashfrøa i en flaskepost, men kjempestore har de blitt likevel! Sammen med ungene planta vi 4 squash inne i vår, og da temperaturen ble bra nok, ble de planta ut i plantekasser. Nå har vi plukket inn årets siste, og det var faktsikt den 9.ende i år! Totalt har de veid ca 6,5 kg.

Den ene har vi latt vokse seg kjempestor, bare for å se hvor stor den kunne bli. Jeg hadde til og med en gjettekonkurranse på MoniCake, bakesiden min, der vinneren vant noen poser med pikekyss. Uansett, mange gjetta ganske riktig, og den aller aller største var hele 2416g! 40cm lang og 36cm i omkrets på det bredeste. Squashen brukes både til middag, i kaker og på pizza, og selv om det er en måned siden vi høsta den inn, har viikke fått spist opp hele. For de fleste andre har vi gitt vekk for å få spise opp alle!

Hva dyrker du av grønnsaker? Har du fått noen kjempestore eksemplarer?

 

2 Comments:

 1. Om vi har både sett den på kino, på film x antall ganger og lest boken maaange ganger!
  Mitcho og Sebastian kjenner vi godt!

  Den squashen din er gedigen! Morsomt å dyrke selv!
  Her dyrker vi mye selv også – stor stas! Men dog ingen kjempestore 😁

  • Jg har ikke lest den siden jeg var lita, men husker den fortsatt.
   De andre vi dyrka var mindre da, men vi lot en vokse seg så stor vi klarte bare for å se =)

Legg inn en kommentar