Oppskrift: Eplekake

Høstens beste kake – det er eplekake! Og aller best hvis eplene er fra egen hage. Vi planta våre epletrær i fjor, så der var det ikke mye frukt å hente, men i hagen til mamma&pappa, der var det mange gode epler. De er ganske små, og ikke så fine i skallet, men har veldig god smak. Helt perfekt for ei saftig eplekake! Og denne kaka er så enkel og fin å lage at ta gjerne barna med, dette klarer de helt fint.

Denna oppskrifta har jeg delt tidligere, men det er fortsatt verdens bete eplekake så jeg deler den gjerne igjen.

Til ei eplekake i langpanne trenger du:

300 g smør, 300 g sukker, 4 store egg, 2 dl melk, 500g hvetemel, 3 ts bakepulver, 8-10 hageepler, kanel + sukker

Tips: La alle ingrediensene bli romtemperert før du begynner. Jeg har her brukt rismelk og smør uten melk.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hver gang. Ha i melka og bland godt. Sikt deretter i det tørre og bland til det har blitt en homogen deig. Legg bakepapir på et bakepapirkledt (djup) stekebrett. Fordel deigen utover.

Skrell og kutt eplene, og stikk eplebitene ned i eplekakedeigen. Strø over godt med kanel og sukker. Jeg har brukt perlesukker. Steikes på 180*c i ca 35-40 minutter.  Serveres med is og hjemmelaga salt karamellsaus. Nam!

MoniCake deles det stadig oppskrifter og annet bakerelatert.

Er du glad i å bake?

Legg inn en kommentar