Oppskrift: sjokolade- og squashkake

At man kan bruke grønnsaker i bakst er ikke helt ukjent. Både gulrotkake og muffins med rødbeter er testa og godkjent, og denne gangen er det ei sjokoladekake med masse saftig squash jeg har prøvd ut! Den har jeg laga både glutenfri og vanlig, og der er en god del som har fått smake. Alle har sagt at den har vært veldig saftig, og med ei hel plate kokesjokolade i, blir det deilig sjokoladesmak.

Til ei kake i størrelse 22-24 cm trenger du:

250 g revet squash, 100g kokesjokolade,100 g mel, 50 g kakao, 1 ts bakepulver, 100g romtemperert smør, 120 g brunt sukker, 60 g hvitt sukker, 3 egg, 1 ts vaniljesukker

Bland sammen mel, kakaopulver og bakepulver i en liten bolle.Pisk smør og sukker til det er luftig, og ha i vaniljesukker og egg. Pisk til alt er godt blanda. I en stor bolle blandes raspa squash, smelta sjokolade og melblandinga. Ha i eggblandinga og bland til det er akkurat blanda sammen.

Smør en form på 22-24 cm og ha gjerne i bakepapir. Hell røra i formen, og smør ut. Røra er tjukk! Steikes i 35-40 minutter, sjekk underveis. Avkjøl kaka på rist. Jeg har bare drysset over litt melis og lagt på en kandisert stemorsblomst. Det gjøres med å pensle spiselige blomster med eggehvite, drysse på finkornet sukker og la de tørke noen dager. Kan oppbevares opptil et år ved å ha de på et mørkt og tørt sted.

Har du spist kake med squash før?

3 Comments:

  1. Har aldri spist kake med squash, men jeg ble skikkelig fascinert av den stemorsblomsten!! Det skal jeg gjøre til sommeren og! 🙂

  2. Aldri!
    Men skulle jeg gjerne satt tennene i denne her, den ser kjempefin ut! Spennende måte å bruke squash på!

Legg inn en kommentar