Oppskrift: Oreo-iskake

Iskake er noe jeg forbinder med 17. mai-feiringer, og det er jo så godt når det er varmt ute! Selv om høsten og snart vinteren nå har kommet, spiser jeg gjerne iskake, og den er kjekk å ha i fryseren. Siden jeg nå har gått fra melkefritt til laktosefritt, har jeg laga denna iskaka laktosefri, og de som kan spise alt har ikke merka forskjell på iskaka.
Knallgod er den, så liker du oreokjeks bør du prøve den ut!

Bunn: 18 oreo-kjeks,50g smør

Is: 4 eggeplommer, 100 g sukker, 3 dl fløte, 1ts vaniljepaste/ 1 vaniljestang, 6 stk oreokjeks

Pynt: 3 oreokjeks

Sett klar en springform på 24 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Ha 18stk oreokjeks og mjukt smør i en foodprosessor, og trykk blandingen ned i springformen. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha i frøene fra en vaniljestang/ 1 ts vaniljepaste og pisk dette inn.

Grovhakk 6 oreokjeks, pisk fløta til krem i en egen bolle, og vend forsiktig både krem og kjeks inn i eggedosisen. Hell isblandingen i springforma. Grovhakk de siste 2 oreokjeksa, og strø på toppen til pynt. Sett formen i fryseren til isen har stivna. Tas opp 15 minutter før servering.

Er du glad i hjemmelaga is?

Legg inn en kommentar