Oppskrift: Sukkerfrie nøttekuler

Har du nøtter igjen etter jul? Da har jeg oppskrifta for deg! Dette er nemlig nøttekuler med havregryn og peanøttsmør, og uten tilsatt sukker. Helt perfekt nå i januar, synes du ikke? Jeg laget opp en god mengde kuler, og på en jenteveld i januar forsvant de alle på 1-2-3!

Til 16 kuler trenger du:

0,5 dl nøtter (jeg brukte mandler), 1 dl havregryn, 2 ss kokosmasse, 4 ss nøttesmør (jeg brukte peanøttsmør), 2 ss flytende honning, 1 ts vaniljeessens/ekstrakt, 2 ss kaldt vann (ta i litt og litt)

(Jeg har tidenes guleste lys på kjøkkenet, I know, men jeg baker mest på kvelden så steg-for-steg-bildene får dere bare holde ut at er gule!)

Bland alle ingredinser utenom vann i en bolle og kna det sammen til en deig. Ha i vann til passe konsistens. Deigen er klar når den henger sammen, men er fast. Till 16 kuler og legg på bakepapir før du setter dem i kjøleskapet.

Veldig gode, ganske mektige, og er supre når man sjessen på noe godt, eller sulten litt før middag!

Og du, flere oppskrifter på godsaker er å finne på facebook MoniCake.

2 Comments:

  1. De så digge ut!
    Og så smart tips.
    Her er det sjelden nøtter i huset – men jeg skulle gjerne likt å satt tennene i disse altså!

    • Her er det heller ikke ofte nøtter i hus (pga små barn, samt en allergiker), men til jul pleier jeg å kjøpe inn litt =)

Legg inn en kommentar