Saftkjerring

Det er kanskje ikke den vanligste årstida å ta på seg forkle og røre i saftkjelen, men det er likevel det jeg (og Simon) brukte en hel dag på i forrige uke.

De siste årene har jeg nemlig fått plukke det jeg vil av rips hos en tidligere nabo som bare er glad for at bæra i hagens hennes blir brukt. Sammen med pappa plukka jeg kilo på kilo, så da saftinga starta tror jeg det var ca 20 kilo i fryseren.

Det var rett og slett fryseplassen som var grunnen til safting i februar. Jeg har egen fryser til bær og bakst, men trang plassen til noe annet, så da ble min gode saftkoker brukt til å trylle om 12 kg bær til 11 liter ripssaft! Mmmmm, finnes det noe bedre å drikke enn hjemmelaga saft? Tror ikke det!

Restene av avkoket ble silt, og den deilige, syrlige ripspurèen skal bli til ripscurd. Ingenting skal gå til spille, og jeg kosa meg nok en dag på kjøkkenet. Nå er de 22 halvlitersflaskene godt plassert i fryseren, som vi skal kose oss med fram til sensommeren, når neste års «rasjon» med hjemmelaga saft skal saftes!

Pleier du å safte og sylte?

One Comment:

  1. Jeg har aldri laget saft før. Men vi har jo en stor frukt/bærhage ute og lager mye godt av det. Det vil si, det som ikke blir plukket og puttet rett i munnen.

    Men jeg har veldig lyst til å prøve å lage saft i år. Den så kjempegod ut! Og så fin farge!

Legg inn en kommentar