Årets kaker 2019

Jeg er heldig som har muligheten til å bake så mye som jeg gjør. Både for egen skyld, til familie, bursdager og for å øve meg. Og ikke minst fordi jeg har MoniCake, min bakebedrift der jeg baker på bestilling. Dette blir virkelig årets skryteinnlegg, men ved å vise fram noe av det jeg har laget, håper jeg på enda flere bestillinger dette året.

Både på facebooksiden MoniCake og på instagram @sweet_monicake er jeg å å tak i, og bilder og oppskrifter deles.

Her kommer i hvertfall noen bildecollager med en del av kakene jeg har laga i år.

Denne Kaptein Sabeltann-kaka ble tatt veldig godt i mot av ei jente som skulle feire 4årsdagen sin! Ellers er makroner alltid en favoritt, og noe jeg blant annet baker opp når det arrangeres Sisterhood i menigheten her, og i alle mulige varianter på bestilling før jul.

I mai er det alltid mye kakebaking, og det er så gøy! Begge disse marsipankakene var konfirmasjonskaker og nede til høyre er dessuten glutenfri og vegansk. Det vil si at den er uten egg, melk og gluten! Allergikere skal også få gode kaker, og allergibakst er noe jeg har øvd mye på.

Ikke alle kaker til selskaper trenger å dekkes i marsipan eller fondant. Her er en sjokoladekake med kaffe/sjokoladeroser og ei sjokoladekake med hvit sjokoladesmørkrem. Sistnevnte har det kommet mange gode tilbakemeldinger på, både for utseende og smaken. Muffinsene nederst, som ser ut som om de har sprekt, skal være sånn og er noe av et beste jeg får servert av sjokoladekake. Den må jeg få delt oppskrift på snart!

Cupcakes med fluffy krem er alltid en favoritt! disse to er med solbærsmak og sitronsmak. Twix-kaka oppe til høyre, er kaka jeg vant ei bakekonkurranse med i mars. Jeg ser at jeg ikke har delt oppskrift på den ennå, så det skal komme i løpet av kort tid!

Jeg lager noen 1000 pikekyss i året. I mai leverte jeg ganske mange til et bakeri på Kongsberg som solgte de ut. Ellers lager jeg pavlova, påskepikekyss laga som kyllinger og på julemarkedet i desember også enhjørning-pikekyss! Til markedene lages det dessuten pikekyss på pinne i mange farger og smaker, absolutt en storselger! Pikekyss på pinne er et fint alternativ til godtepose i barnebursdag, jeg lager opp så mange du trenger, med de fargene og pynten du ønsker.

Mange kremer og fyll lages også i løpet av året, både til cupcakes, kakefyll og makroner. En av mine favoritter er appelsincurd, som bildet øverst til høyre viser. Denne lager jeg også med sitron, solbær og rips, og er alle godt egna som kakefyll. Appelsincurd er å finne oppskrift på HER.

Hjemmelaga is er best spør du meg, og ofte lager jeg opp av fløterester. Her med smak av sjokolade, jordbær og bringebær. Ellers er iskake alltid en favoritt, som denne oreo-iskaka. Ungene får velge temakaker selv til bursdagene, og i år ble det Biekake til ettårsdag, spiderman til 3åringen og størstesnuppa som fylte 5 i fjor januar fikk Barbie-kake.

Ser du noe som frister? Hvilken kake er din favoritt?
Klikk gjerne liker på MoniCake sin facebookside, da blir jeg glad =)

One Comment:

  1. Kjempefine kaker, Monica!
    Du er helt RÅ!

    Jeg er ingen kakemums, men jeg spiser litt av det får servert. Er det lov å si? Kanskje Daim kake eller sånn gul suksessterte er favoritt, om jeg må svare.

Legg inn en kommentar