Roma – del 1

Viktor Emmanuel 2- monumentet

Trygt tilbake fra Roma etter en tur stappfull av utflukter, inntrykk og minner! Det er ei uke siden jeg landa i Norge igjen, og den hektiske hverdagen har tatt meg igjen. men nå er alle bilder lagt inn, og jeg kan kose meg med se tilbake på en skikkelig bra tur.

Forum Romanum

Turen jeg har vært på er en studietur for oss som tar KRLE på de ulike campusene på universitetet. Fokuset på turen har derfor vært religionshistorie, der Roma virkelig var riktig by å besøke! Alle de kjente plassene ble besøkt (se bildeteksten) og vi var inne i flere kirker og synagoger.

«Og så du, min sønn, Brutus» – Plassen Cæsar ble drept

Første dag var besøk på Forum Romanum, ved Viktor Emmanuel 2-monumentet, myten om Romas opprinnelse, ei Jesuitt-kirke og en gotisk kirke før vi var inne i Pantheon på kveldstid. Så flott det var!

Palatinerhøyden. Den røde ringen viser hvor jeg stod da jeg tok bildet fra Forum Romanum (andre bildet i innlegget).

Felles middag og tid på å bli kjent, og tre retters toskansk middag. Nam! Italiensk mat i ei uke, bedre blir det ikke!

Pantheon by night

Uka ble tilbragt på hotell, med gåavstand til alt man bør få med seg i Roma. Enerom ganske sentral i byen, med kort vei til både cafèer og kjente severdigheter å få med seg.

Har du vært i Roma?

2 Comments:

 1. Jeg har vært i Roma!
  Og rundt omkring store deler av Italia- jeg eeelsker Italia!
  Så masse spennende å se på. Jeg har studert kunsthistorie og er jo nesten frelst!

  Ser ut som en fantastisk tur!

  • Kunsthistorie, så spennende! Det visste jeg ikke at du hadde. Jeg var her med KRLE-gruppa men kunne gjerne vært her med K&H-studiet også =)
   Roma var helt supert! =)

Legg inn en kommentar