Oppskrift: brownies (allergivennlig)

Det finnes hundrevis, kanskje tusenvis av oppskrifter på brownies på nettet. Alle har sine favoritter; med nøtter, med mørk sjokolade, lys sjokolade, kakaopulver eller karamell.

Oppskrifta jeg skal dele i dag er ei ppskrift «uten alt». Det vil si at den er uten melk, gluten, nøtter og egg. Tro meg, jeg har prøvd sikkert 10 oppskrifter på brownies «uten alt» før. De har enten smuldra opp, være umulig å dele, ramla fra hverandre eller u´kunne blitt brukt som sprettball… men NÅ, nå har jeg laget forsøk nr X som har blitt helt perfekt. Både smaken og konsistensen er lik «vanlig brownies» og den holder seg fint 2-3 dager på benken.

1 liten porsjon: (doble størrelsen så passer den i brownieform)

100 g smør, 1,5 dl sukker, 0,75dl kakao, 1ts vaniljesukker, 1 dl mel, 1 dl melk

Jeg har brukt semper fin mix glutenfritt mel, rismelk og melkefri margarin. Om du ønsker en mildere variant kan noe av kakaopulveret byttes ut med oboy/nesquick.

Smelt smør og bland med melka. Rør sammen alt det tørre. Hell i det våte og rør med en visp. Ha røra i ei bakepapirkledt form (jeg brukte 15x15cm) og steik midt i ovnen i ca 20 minutter. Nå kaka er avkjølt kan du drysse over litt melis.

Nam!

2 Comments:

  1. Hei, hvor ble det av rullekaka di som var vegansk og glutenfri?

Legg inn en kommentar