Oppskrift: Appelsinkake

Påsketid er appelsintid, og når det i år blir hjemmepåskae på alle, passer det jo perfekt å bake sammen. Denne testet jeg ut for noen uker sider, og er nok en av de saftigste formkakene jeg har spist. Det er en slags variant av brownies, men uten sjokolade, og holdt 4 dager på benken, samt god å fryse. Kanskje blir dette din påskekake-favoritt også?

Til ei kake i browniesform trenger du:
3 egg, 3 dl sukker, revet skall fra en appelsin, 175g smør, 0,75 dl pressa appelsinsaft, 2 ts vaniljesukker, 3,5 dl mel
Glasur: 3 dl melis, 2-3 ss appelsinsaft

Jeg laga kaka laktosefri. En appelsin gir ca 0,75 dl appelsinsaft, så det holdt med en appelsin til denne kaka. Bruk gjerne økologiske appelsiner, eller vask skallet grundig.

Pisk eggedosis. Finrasp appelsinskallet og ha dette i. Rør i appelsinsafta, vaniljesukkeret og smelta smør. Vend til slutt inn melet.

Ha røra i en bakepapirkledt browniesform (liten langpanne). Steikes på 175*c i ca 20-25 minutter. Avkjøl kaka i formen til den er helt kald før glasuren has på. Bland sammen melis og appelsinsaft og bre over kaka. Jeg farga en liten del av melisglasuren, tegna striper og dro en gaffel over for å lage mønster. Bør stå i kjøleskap noen timer eller over natta før den skjæres i porsjonsbiter.
Nyt!

Følg gjerne MoniCake på facebook eller @sweet_monicake på instagram for mer baking!

2 Comments:

  1. Wow!
    Det første jeg lurte på var hvordan du fikk til mønsteret, men det skjønte jeg da jeg leste innlegget.
    Den så kjempefin ut!

  2. Så bra du forstod det! Jeg har lagt ut en video på instagram hvordan man gjør det.

Legg inn en kommentar