Å trylle om ei bukse

Eller, nå er det vel ikke akkurat trylling jeg har gjort. Mer omsøm. men jeg ble litt overraske selv over hvor mye stoff det er i ei baggy bukse!

Buksa kjøpte jeg for 15 år siden om jeg ikke husker helt feil, her på Notodden faktisk, selv om jeg da bodde hjemme. Med strikk i både livet og beina har den passa fram til nå hvor den var så utslitt at den rakna. Resten har jeg sydd om til bruksting.

Jentene leiker med dukker, men har ikke mye klær til dem. Så den nederste delen av det ene buksebeinet ble til dukkeskjørt. Råkanten har jeg bare brettet dobbelt inn og sikksakka over. Det andre buksebeinet fikk en strikk og hempe øverst, og henger nå på kjøkkenet til poseoppbevaring. Praktisk, og en pen løsning.

Planen for denne var egentlig nytt pennal til meg, men den ble litt kortere enn først tenkt. Så da får den bli en sminkepung eller noe. Den er fora med rester fra noen kjoler jeg syde til jentene, som egentlig har vært gardiner!

Jeg trang ny toalettmappe, og denne er litt mindre enn den forrige jeg sydde meg. Det var nok stoff til en liten sminkepung til å ha oppi, og begge to er foret med et Tildastoff jeg kjøpte for lenge siden. Fòrstoffet er rester fra en kjole jeg sydde til størstesnupp da ho var baby.

Det er ikke nødvendigvis så vanskelig, og det er moro å redesigne gamle plagg til nye bruksting!

2 Comments:

 1. Wow!
  Så utrolig kreativ gjort Monica!

  For ikke å snakke om hvor mye du faktisk fikk ut av kun en bukse!
  Du er så flink!

  • Takk =)
   Liker ikke å hive ting, og moro når man kan lage noe brukende av det.
   Jeg ble overraska selv hvor mye det går an å få ut av ei bukse.

Legg inn en kommentar