Roma – del 2

Noe av det jeg gledet meg mest til med Romaturen, det var å få besøke Colosseum. For meg har det nærmest vært symbolet på Roma, og da jeg kom fram til bygningen ble jeg overraska. At Colosseum var stort, det hadde jeg jo regna med, men SÅ stort! Det hadde jeg ikke trodd.

Hele gruppa på 17 mennesker kom seg opp trappene, med det mest håpløse størrelseforskjellen på trappetrinn jeg har vært borti. Først gjennom et museum, og så ut gjennom en av de 80 buegangene. For et syn!

Verdens største amfiteater, hele 50 000 mennesker har det en gang vært plass til. I dag er det 3000 turister som får være der inne av gangen. I de nederste områdene har det vært ville dyr, som med primitive heiser kunne løfte til det nederste nivået der det satt mennesker.

De er store, alle disse buegangene!

Rett ved Colosseum, på vei til Palatinerhøyden passerte vi Konstantinbuen (bildet under). Ved alle slike monumenter stoppet vi og fikk historien bak, på vår religionshistoriske vandring gjennom byen. Jeg gjorde som best jeg kunne når det gjaldt notere, men jo lenger ut på dagen, jo mer sliten var både hode og kropp. Gjennomsnittet på antall skritt disse dagene var hele 19 434…

Konstantinbuen. Konstantin var den første kristne keiseren. Dette er den yngste triumfbuen, fra år 315. Buene ble gitt etter store militære triumfer.

For en tur! I del 3 skal jeg dele det som for meg ble høydepunktet på turen!

2 Comments:

  1. Fantastisk!
    Jeg har sååå lyst til å oppleve Roma, jeg også 💙

Legg inn en kommentar