Oppskrift: Karamellkake

Karamell får jeg aldri nok av, og da jeg skulle bake ei kake til familiebursdag, hadde jeg lyst til å prøve denne karamellkaka. Den falt i smak, og med deilig karamellsaus både i kaka og kremen blir den søt og god.

Fordelen med denne kaka, er du kan lage den ekstra enkel også, ved å bruke ferdig karamellsaus. Selv om jeg holder en knapp på hjemmelaga, gjerne med litt salt oppi. Mmmmmm

2 små egg, 150 g sukker, 250g mel, 1,5 ts bakepulver, 100g smelta smør, 1 ts vaniljepaste (evt vaniljesukker), 125 ml melk,
4 ss karamellsaus (anbefaler karamellsaus oppskriften min)

Karamellkrem
150 g melis, 50 g romtemperert smør, 3 ts karamellsaus, evt 2 ss sterk kaffe (jeg droppa det)

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.bland hvetemel med bakepulver og sikt dette inn i eggedosisen. Bland sammen smelta smør, vaniljepaste/vaniljesukker, melk og karamellsaus, og rør det inn i deigen. Hell røra i ei smurt form, og steik i ca 30 minutter på 180*c.

Pisksmør og melis til en luftig smørkrem. Pisk så i karamellsausen. Smøres på kaka når kaka er avkjølt. For å lage rosene, trenger du en tyll (sprøytetip) 1M.

Hva er din favorittsmak i kaker?

3 Comments:

  1. Ruth Elisabeth Tørre Sønstebø

    Hei,kan denne bakes med glutenfritt mel av noe slag??Og i tilfelle,hvor mye , og hvilket mel??Er jo så mange gl frie mel typer.Ser helt nydelig ut.

    • Takk, så hyggelig å høre =)
      Ja det kan den! Jeg har mest erfaring med semper fin mix, men kan sikkert bruke andre. I de fleste oppskrifter bør det brukes 5/6 av vanlig hvetemel, så her passer det med ca 210g glutenfritt mel =)

  2. Pingback: Oppskrift: Kandiserte fioler – Monica Bjerkelund

Legg inn en kommentar