Kaketips til 17.mai!

Det er bare dager til 17.mai, og tradisjonen tro må det bakes. Selv om det blir annerledes feiring i år, skal vi fortsatt grille og spise godt, og i dag tenkte jeg å tipse dere om noen gode kaker som kan passe til feiringa!

Pavlova har jo blitt kaka «alle» lager til 17.mai, så den kaka må jeg naturligvis tipse om. Jeg lager bunnen av 4 eggehviter og 180g sukker. Sprøyt ut i fine roser på kantene, så blir den fin i seg selv! Suksessterte-krem er fantastisk godt oppå, eller piska krem med sitroncurd eller appelsincurd.

Oreo-iskake! Nam! Som lita husker jeg at mamma laga daim-iskake, men den med oreokjeks er ikke så værst den heller. Denne er laget laktosefri, men du kan fint bruke vanlig fløte. En klassiker til 17.mai spør du meg!

Panna cotta! Her er gele helt i glass først og latt stivne på skrå, før panna cottaen er helt over. Helt fantastisk dessert, absolutt å anbefale!

Gullkake med sjokoladeganash og ferske bær! Dersom du lager pavlova og får eggeplommer til overs, er denne kaka perfelk. Den blir nemlig kalt gullkake fordi den er laget kun med eggeplomma, noe som gjør den svært saftig.

Og til slutt, min store favoritt, fromasjkake med bringebærgele og kjeksbunn. Dette er de perfekte kake til en slik feiring mener jeg. Den er veldig enkel å lage, har få ingredienser, men trenger litt tid på å stivne. Kaka på bildet er «uten alt», dvs uten gluten, melk, soya, nøtter, egg, men den kan lages med «vanlige» ingredienser også. Denne bør testes ut!

Hva er din favorittkake til 17.mai?

One Comment:

  1. Så mange lekre fristelser!
    Her ble det pavlova på 17. Mai – så enkelt og så godt!

Legg inn en kommentar