Oppskrift: Kandiserte fioler

I fjor oppdaget jeg for første gang kandiserte fioler. Stemorsblomster / natt-og-dag er en blomst jeg alltid har syntes har vært en vakker blomst, og når jeg fant ut at den kunne spises, måtte jeg prøve kandisering. Det gikk fint i fjor, så i år har jeg tatt over 100 av stemorsblomstene i hagen, og jammen blomstra de opp på nytt! Uansett, her kommer et godt tips til pynt av kaker!

Du trenger ei eggehvite, stemorsblomster og finkorna sukker. Finkorna sukker får du ved å ha vanlig sukker i foodprosessor eller knuser med stavmikser. Jeg brukte ei eggehvite, 1 dl sukker og laga 100 blomster. jeg kunne sikkert laga 400 blomster på den mengden.

Pensle eggehvite på blomsten med pensel eller med fingrene. Legg blomsten i sukkeret, og dryss sukker på baksiden. Prøv å bruke en hånd til eggehvite og en til sukker, ellers blir du fort veldig klissete på hendene!

Legg blomstene til tørk på matpapir. Når de er helt tørre (2-3dager) legges de i en tett, mørk boks, med matpapir mellom hver lag. Da holder de i et års tid. Kjempeflotte å pynte cupcakes eller kaker med, for eksempel denne karamellkaka.

2 Comments:

  1. Wow!
    Er det faktisk å lett? Da bør jeg til og med JEG klare det! Der der skal jeg absolutt prøve på!

  2. Så utrolig stilig. Det må jeg prøve på 🙂

Legg inn en kommentar