Oppussing: Hovedstua

Etter 4 måneder i huset, kan jeg vel si at vi har fått bodd oss inn. Vi trives bedre og bedre, og har kommet oss godt til rettet. Alt er fortsatt ikke helt på plass, men jeg tenker å vise hovedstua så langt som vi har kommet.

Det er tre stuer i huset; spisestue og storstue nede, og ei tv-stue oppe. Vi har gjort en del siden vi overtok huset.

Rett før overtakelse var det ei lita lekkasje i taket, slik at taket i hele spisestua og stua ble bytta. Taket ble kjempeflott, om mens listene uansett var nede, fikk vegger og list ny farge. Lysegule vegger og mørkegrønn list var nemlig ikke vår favoritt… begge deler fikk en lys grå farge, og det ble så lekkert!. Den mønstrede tapeten kom mye bedre fram, og det gjorde det enklere å finne møbler til stua vår.

Siden vi bodde i en leilighet som var mye mindre enn huset nå, hadde vi ikke møbler til å fylle opp. Sofaen vi hadde før ble satt i tv-stua, så nede har vi kjøpt brukt sofa og bord som fungerer fram til vi finner den perfekte for oss. Til vå store glede, hadde ikke forrige eiere plass til pianoet sitt lenger, så nå har vår drøm om eget piano gått i oppfyllelse. Simon er nemlig kjempeflink på piano, og vi ønsker å føre musikkgleden videre til våre barn!

Enn så lenge er det lite over sofaen. Vi er på leit etter den perfekte taklampa (tar gjerne i mot tips!) og skal få opp babybilder av ungene så snart vi mottar bildene vi har fått tatt av Hanna Marie. Pluss bildene som ligger stablet oppå vitrineskapet for tiden… Det tar litt tid å bli ferdig, men enn så lenge er det bra sånn det er.

Det er god plass på stuegulvet, og her pleier det stort sett å være leiker. Det er sjeldent så ryddig som bildene viser, bare så det er nevnt… Ungene har to leikekasser, og Hanna har babygymmen sin på gulvet. Enda er det god plass, og det er utrolig deilig! Vedovnen er også god å ha, selv om vi har fått installert vermepumpe som holder en grunnvarme i hele huset. Stort karnapp som slipper inn masse lys, og når vi får opp en hekk i hagen, blir det ikke så veldig innsyn heller.

Nå er det snart pynting til jul, og etter det skal alle bilder opp på veggen og litt flere lamper rundt om kring. Enn så lenge er jeg kjempefornøyd med stua vår!

Monicas liv på facebook <–

4 Comments:

  1. Så fint det ble? Kjedelig med lekkasje, men greit det skjer når man skal pusse opp allikevel. Lekkert, Monica?

  2. Anja Elisabeth Holt

    Kjempeflott stue, skal si dere har lagt ned mye jobb!!!

Legg inn en kommentar