Oppskrift: Pikekyss på pinne

Pikekyss liker alle, og da Miriam Elise feiret sin 5 årsdag, hadde jeg laget pikekyss på pinne. Lett for de små å spise, og enkelt å holde i uten å bli klissete. Det er ikke noe stort hokus pokus med disse, og siden de har god holdbarhet, kan de fint lages en stund før de skal serveres.

Jeg glemte å ta skikkelige bilder. De ble rett og slett spist opp før jeg kom så langt. Over her har jeg brukt en pikekyss på pinne som pynt i sjokolademarquise.

Du trenger:
2 eggehviter, 90 g sukker, evt matfarge, evt kakestrøssel/sukkerkuler, sprøyteposer, sprøytetiper

Jeg bruker som regel engangs sprøyteposer. Ellers får man kjøpt 10pk sprøyteposer i coop-butikker som er ganske gode. Til disse pikekyssene anbefaler jeg sprøytetip 1M eller 2D. Om du bruker 6B (som jeg vanligvis bruker til pikekyss) går det også, men de blir litt tjukkere.

Pisk eggehvitene på middels hastighet til de skummer. Ha i litt og litt sukker. Sett mixeren på fullt, og pisk til alt sukkeret er oppløst. Pisker du for lite vil sukkeret som ikke er oppløst smelte under steiking og renne ut. Ha først sprøytetipen i posen, klipp hull og fyll så i marengsmassen.

Sprøyt roser ved å holde posen 90* vinkel fra bakepapiret i sirkler. Start innerst og avslutt når du synes den er stor nok. Stikk i en blomsterpinne og strø evt over kakestrøssel/sukkerkuler. Tørkes i ovnen på 90*c i ca 1 time. La de stå i ovnen til den er kald.

Så er det bare å pynte og spise 😉

Følg gjerne bakesiden MoniCake for flere oppskrifter.

2 Comments:

  1. Det der var en kul ide! Og spiselig pynt!!!!

Legg inn en kommentar