Men for en kveld de må ha hatt!

Det er fredag kveld, snøen laver ned og klokka viser at leggetiden for barna er passert. Helgen skal tilbringes aleine med barna, og jeg ser egentlig fram til en rolig kveld aleine. Egentlig. Men ingen av barna har funnet roen ennå. Eldste hører på lydbok, mellomste skal sove i stor seng for første gang og minstemor kunne tenke seg nok en skvett varm melk før hun forsvinner inn i drømmeland.

Etter nok ei nattarunde, litt mer pupp til minstemor og 5 nye vers på ”baby shark” tenker jeg at nå er det til for å sette seg ned.

”MAMMA”! Klokka er 19. 30, og i det jeg går inn til storesøster, ser jeg at lillebror har krøpet opp i senga. Sammen med hele dyrehagen av en gjeng kosebamser. ”Han ville sove her og jeg har sagt at det går greit altså!” forsikrer storesøster meg om. Hun har nettopp fått ny seng, og ett minutt seinere har den blitt en dobbeltseng med plass til begge to. Ja, og kosedyra da.

Jeg går ut på kjøkkenet og setter i gang med et bakeprosjekt. Mens egg knekkes og sukker piskes hører jeg sangen fra forrige korøvelse synges av full hals. Fra begge to. Jeg smiler der jeg står, og tenker at i morgen sover de nok litt ekstra lenge. Minstemor har sovna og klokka har passert 20.00.

”MAMMA”! To lys våkne barn står i dobbeltsenga som nå opptar store deler av storesøsters rom.  Klokka er 20.35 og jeg sier det er natta. De er varme, pysjene blir bytta ut med bare truse og lillebror får en ekstra tur på do før natta. Igjen minner jeg om at klokka er mye, og vi synger nattasang for n`te gang.

Det blir rolig igjen, og jeg tar sjansen på å bruke foodprossessoren en liten stund. Lyden av løpende bein over parkett er ikke til å ta feil av. Plutselig står de der, i bare trusa og med hvert sitt kosedyr i armene for å se hva jeg holder på med.  Klokka har passert 21.00. Det skal ikke mer enn en klem til, før jeg skjønner at det lureste er å legge de på hvert sitt rom, noe de er enige i. Nok ei runde med nattasanger, på igjen med pysj og trygt plassert under hver si dyne, på hvert sitt rom, synges nattasangene for siste gang denne fredag kvelden.

Klokka er 21.20 innen undertegnede får krøpet opp i sofaen for kvelden. Men en ting er sikkert – de har hatt en morsom kveld sammen, storesøster og lillebror.

6 Comments:

  1. ??søskenkjærlighet på det beste det, der ??
    Høres kjent ut. Har det same her. I helgene lar vi de ofte overnatte hos hverandre. Det er alltis stas. Og det blir alltid litt senere enn vanlig.
    Du er god, da! Her hadde jeg ikke sunget nattasanger igjen. De vet at når vi har sunget, da synger ikke mamma mer ?

  2. Det er jo sånn som dette som skaper gode minner! Herlig!

  3. Haha, jeg husker åssen det var sjøl. Jeg og lillesøster liksom lista oss i røverstil inn bak sofaen for å se på den filmen mamma så på og sånn, før ho ferska oss. 🙂

Legg inn en kommentar