Oppskrift: Sjokolademousse-kake

Da jeg begynte å bake på ordentlig, lære meg ulike allergikaker og slikt, var det for at alle skulle se at man kan spise like gode kaker selv om de er «uten alt». Målet mitt er å lage så gode kaker at alle foretrekker allergikakene, selv om det er andre kaker å velge mellom. Kaka dere får oppskrifta på i dag er ei slik kake. Moussen har jeg laget flere ganger, og når den har blitt servert i familieselskaper er det flere som sier det er den beste moussen de har smakt! Så her er kaka å servere neste gang det er selskap!

Browniebunnen:
100 g smør, 1,5 dl sukker, 0,5 dl kakao, 1 ts vaniljesukker, 1 dl mel, 1 dl melk
Jeg har brukt melkefritt smør, semper fin mix glutenfritt mel og rismelk.

bland det tørre i en bolle og smelt smøret og bland med melka i en kjele. Bland det våte i det tørre til du får en jevn (og veldig god) røre. Ha bakepapir i bunnen – og gjerne på siden – i en springform på ca 22 cm. 20 eller 24 cm går også bra! Steikes på 200*c i ca 15 minutter. Den skal være mjuk i midten. Avkjøles helt før moussen has på.

Sjokolademousse:
1 dl melk, 150 g kokesjokolade, 2 dl gryr fløte, 1 klype maldonsalt
Jeg har brukt rismelk og coop mørk kokesjokolade

Varm opp melka. Knekk opp sjokoladen bortsett fra to rader. Hell melka over sjokoladebitene og rør rundt til det er smelta. Avkjøl. Hakk de to radene med sjokolade til små biter. Pisk gryr fløte stiv og vend inn den avkjølte sjokolademelka og sjokoladebitene. Ha i en klype med salt og vend inn med slikkepott.

Sett browniebunnen på et kakefat, sett på kakeringen igjen og fordel sjokolademoussen over. La stå kaldt noen timer, gjerne over natta. Ta av kakeringen. Som pynt har jeg smelta litt sjokolade, bredt utover matpapir og knekt opp i biter når det har stivna.

En fantastisk kombinasjon av sterkt, seigt, mektig, søtt, knasende og litt salt! helt perfekt =)

Følg gjerne MoniCake for flere oppskrifter!

Er du glad i sjokolademousse?

2 Comments:

  1. Altså WOW!
    Denne ser kjempelykkelig ut, Monica!
    Og helt egen oppskrift – TOMMEL opp!

  2. Ojjj, den der så virkelig helt kanon ut!!!!!

Legg inn en kommentar