Oppskrift: Panna cotta

Her er den perfekte helgedesserten! Det er fredag og vi har nettopp spist en porsjon med disse herligheten med litt jordbær på. Enten man lager de sammen med gele, friske bær, coulie eller spiser den som den er, er panna cotta en utrolig god dessert. Ordene panna cotta betyr » kokt fløte» for det er jo stort sett det det er!

Jeg har laga den melkefri og har derfor brukt Gryr fløte. Har du ikke vaniljestang kan du bruke vaniljefrø evt vaniljesukker (jeg har ikke prøvd med vaniljesukker selv). 

Gele:
Dersom du skal ha gele i bunnen som på bildene, koker du 1pk pulvergelè og fordeler i 4 glass og setter til avkjøling. Eller lag 5 dl hjemmelaga gelè. Jeg har laga med ripsgele. Oppskrifta under gir for mye gele til denne oppskrifta, men er veldig god.

600 g rips, 5 dl vann, 150g sukker, 10 plater gelatin. Legg gelatinplatene i kalt vann. Kok opp rips og vann. Mos bæra og sil gjennom ei sikt. Hiv alle fruktkjøttrester. Klem vannet av gelatinplatene og ha i ripssafta. Avkjøles litt før den helles i porsjonsformer/stor bolle.

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Når blandingen har småkokt litt, skrur du av plata, klemmer vannet av gelatinplaten og har disse i fløteblandinga. Rør godt rundt til all gelatinen er oppløst. La det avkjøles noe før det fordeles i porsjonsformene. Jeg har laga både i glass og stive muffinsformer av papp. Pynt med frisk frukt eller en bærcoulie.

Følg MoniCake på facebook eller @sweet_monicake på Instagram for mer mat og kaker!

6 Comments:

  1. ??
    Så lekkert servert sånn!

  2. Åh. Nam! Og gelatin som er så bra for oss, jeg må virkelig forske litt på dette her, kjenner jeg. 🙂

    • Det ble virkelig kjempegodt! Er nok blant topp 3 favorittdesserter =)
      Å, det visste jeg ikke! Kjekk måte å få i seg gelatin i hvertfall, det er helt sikkert =)

  3. Jeg elsker pannacotta!!!! Du tar så lekre bilder også!

Legg inn en kommentar