Oppskrift: Sjokolademousse (uten alt)

Sjokolademousse «uten alt» – en veldig enkel og supergod sjokolademousse. Den har fått navnet «uten alt» fordi den er uten melk, gluten, soya, nøtter og egg, men det kjenner man ikke på smaken. Denne ble servert i tillegg til riskrem på julaften, og i følge de ikke-allergiske var det den beste sjokolademoussen de noen gang hadde smakt! Så er det nevnt 😉 Den er også kjempegod som fyll i sjokoladekaker.

Oppskrifta gir 6 voksen – porsjoner. Den er ganske mektig da det er mye krem i den, så til barn kan man redusere porsjona. Jeg har brukt coop kokesjokolade (den er naturlig melkefri), rismelk og gryr vegansk fløte. Den fløta er forresten kjempegod på smak, og fungerer helt som vanlig fløte i kaker.

Brekk opp sjokoladen og ha ei en stor skål. Varm opp melka i en liten kjele, hell denne over sjokoladen og la de stå til sjokoladen har begynt å smelte. Rør forsiktig rundt med en slikkepott til sjokoladen har blitt en tynn sjokoladesaus. La den avkjøles litt, mens du pisker fløta til krem.

Vend litt og litt av kremen inn i sjokoladeblandingen. Rør godt inn mellom hver gang. Når du har fått en homogen blanding, fordeles sjokolademoussen i 6 skåler/glass. Sett til avkjøling i minst 2 timer. Pynt med friske bær og sjokoladerasp, eller servèr med melisdryss og bærsaus.

Vil du har flere oppskrifter, følg Monicake på facebook

Legg inn en kommentar