Oppskrift: Sjokolademuffins med squash

Tid for ny oppskrift!

Her har vi spist squash og squash og mer squash gjennom august og september. Vi har plukka inn kilovis i hagen, og nå har jeg laga sjokolademuffins med revet squash. Oppskrifta er basert på ei rødbete/sjokolade-muffins, så grønnsakene skal være med. Det gir så mye saftighet!

Til ca 12 muffins trenger du:

2 egg, 100 g sukker, 150 g raspa squash, 100 g smelta smør, 100 g kokesjokolade, 100 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1/2 ts vaniljesukker/vaniljepaste

Pisk stiv eggedosis av sukker og egg (og evt vaniljepaste). Smelt smør og ha i sjokolade. Rør om til sjokoladen smelter helt. Hell sjokoladesmøret i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver (og evt vaniljesukker) og bland det inn. Skrell squashen og riv på den fineste delen av rivjernet. Bland inn i røra. Fordel røra i papirformer, gjerne i muffinsbrett og steik på 180*c i ca 15 minutter.
Jeg laga en enkelt topping ved å piske 1,5 dl fløte og ha i 2 ss solbærcurd. Brukte sprøytetip 1M og lager store topper på.
MoniCake deler jeg hver uke et bilde der der er både oppskrift, fremgangsmåte og et lite bilde av bakverket. Bildet er til for å lagres dersom du vil bake seinere, klikk deg inn og lik siden, så får du hver uke en ny oppskrift.
Supersaftig og supergod!
Har du baka med grønnsaker før?
Følg gjerne MoniCake for mer kakeprat!

2 Comments:

  1. Aldri!
    Har liksom
    Ikke falt meg inn!
    Disse ser nydelig ut! Og takk for spennende tips!

Legg inn en kommentar