Oppskrift: Eplekake

Høstens beste kake – det er eplekake! Og aller best hvis eplene er fra egen hage. Vi planta våre epletrær i fjor, så der var det ikke mye frukt å hente, men i hagen til mamma&pappa, der var det mange gode epler. De er ganske små, og ikke så fine i skallet, men har veldig god smak. Helt perfekt for ei saftig eplekake! Og denne kaka er så enkel og fin å lage at ta gjerne barna med, dette klarer de helt fint.

Denna oppskrifta har jeg delt tidligere, men det er fortsatt verdens bete eplekake så jeg deler den gjerne igjen.

Til ei eplekake i langpanne trenger du:

300 g smør, 300 g sukker, 4 store egg, 2 dl melk, 500g hvetemel, 3 ts bakepulver, 8-10 hageepler, kanel + sukker

Tips: La alle ingrediensene bli romtemperert før du begynner. Jeg har her brukt rismelk og smør uten melk.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hver gang. Ha i melka og bland godt. Sikt deretter i det tørre og bland til det har blitt en homogen deig. Legg bakepapir på et bakepapirkledt (djup) stekebrett. Fordel deigen utover.

Skrell og kutt eplene, og stikk eplebitene ned i eplekakedeigen. Strø over godt med kanel og sukker. Jeg har brukt perlesukker. Steikes på 180*c i ca 35-40 minutter.  Serveres med is og hjemmelaga salt karamellsaus. Nam!

MoniCake deles det stadig oppskrifter og annet bakerelatert.

Er du glad i å bake?

2 Comments:

  1. Jeg er blitt overraskende nok glad i å bake det siste året.
    Jeg digger eplekake uten epler i 😅😅😅 Men resten av gjengen her er veeeldig glad i eplekake eller eplepai.
    Den her ser kjempegod ut!

    • Jeg ville også ha eplekake uten epler da jeg var mindre 😛 Du kan evt kutte eplene i små små biter og blande de inn i røra. Da blir kaka saftig, og du slipper de store bitene =)

Legg inn en kommentar