Sydilla

Jeg har alltid elsker å drive med håndarbeid. Jeg hadde lært å strikke før jeg begynte på skolen, har salma på all verdens ting for å lage «et-eller-annet» av det og gikk KH både på vgs og nå på universitetet. Ei venninne av meg, Camilla fikk sydilla for litt over et år siden, og har blitt råflink. Ja, det var ho som solgte barneklær på stand med meg i høstferien. I vår tok jeg med meg min gamle symaskin til Camilla og ville gjerne lære litt om å sy i stretchstoffer, så jeg også kunne sy barnetøy.

Da fikk jeg helt dilla! Jeg har sydd så snart jeg har kunnet ta meg tid til det, og i tillegg til en del deilige joggebukser til ungene, (og fleecebukser som det øverste bildet viser) har jeg prøvd meg på noen voksenplagg. Jeg spretta rett og slett opp min helt utslitte favoritt-t-skjorte, tegnet av og klippet ut deler til en ny en. Jeg har nå sydd tre eksemplarer, og det er den på bildet under jeg er mest fornøyd med.

For tiden går symesterskapet på nrk, og de la ut en utfordring om å sy sirkelskjørt etter deres oppskrift. Dermed kikka jeg langt ned i stoffbunken jeg har fått av mamma, og fant et blomstrete stoff vi ikke husker om har vært gardin eller sengetøy, men den passa uansett som snurreskjørt til meg. Klipp, sy og glidelås, og så har jeg også fått meg snurreskjørt.

Det er moro når man først kommer i gang, og nå har jeg fått en helt splitter ny god symaskin av mamma og pappa 😀 Så da skal det sys enda mer, må bare få litt mer tid og finne ut hva neste prosjekt blir. Jeg har i hvertfall lært at det ikke er så vanskelig som det ser ut til. Og restene, de blir til scrunchies:

Er du glad i å sy?

2 Comments:

  1. Jeg syns det er moro å sy, kjøpte jo symaskin for ikke lenge siden og syns det er kult. Nå skal jeg sy sånne gardiner til sengen til en av guttene.
    Har prøvd meg på noen pannebånd og noen sånne strikker du har laget.

    Du er så flink! Hva du ikke får til av håndarbeidet, Monica!

Legg inn en kommentar