Oppskrift: Sjokoladefondant

Har du smakt sjokoladefondant før? Deilig, mjuk porsjonskake med flytende sjokoladekjerne. Knallgodt, og en skikkelig sjokoladebombe! Og den er faktisk ikke vanskelig å lage selv heller. Jeg har laget det. Mange ganger. og spist det enda flere ganger. Her kommer i hvertfall min favorittoppskrift på sjokoladefondant.

til 3-4 sjokoladefondanter trenger du:

70 g kokesjokolade, 50 g smør/margarin, 2 egg, 3/4 dl sukker, 1/2 dl mel

Jeg har laga disse melkefrie ved å bruke melkefri margarin. Har også brukt denne oppskrifta og laga med glutenfritt mel mange ganger.

Pisk stiv eggedosis. Smelt smøret og ha i sjokoladebitene. Rør til sjokoladen har smelta. Pisk inn sjokoladesmøret i eggedosisen til du får en jevn blanding. Sikt i melet og vend forsiktig inn med en slikkepott. Fordel røra i store muffinsformer. Viktig å bruke store muffinsformer, ellers må du redusere steiketida!  Steikes på 220*c i ca 8-9 minutter. Jeg tar de heller ett minutt for tidlig enn ett minutt for seint.
Server gjerne med is, eller is og salt karamellsaus som her.
Nyt!
Flere gode oppskrifter er å finne på bakesiden MoniCake!

One Comment:

  1. Nam, nam!den så kjempedigg ut!

Legg inn en kommentar